Glarmesterfagets faglige udvalg

Bliv Glarmester

Glarmesterarbejde er meget alsidigt. Der arbejdes naturligvis mest med glas - udvendig og indvendig i bygninger samt med autoruder og indramning - men også med træ, aluminium og mange andre materialer.

Udvendig på bygninger udfører en glarmester alt fra avancerede aluminiums- og glasfacader over montering af energiruder og enkelt lags glas til reparation af blyruder og isætning af vinduer. Indvendig i bygninger laver glarmesteren alt fra forsatsruder, glasdøre og skillevægge over til hylder og glasmontrer.

Endvidere arbejder glarmesteren med indramning af plakater, grafik, malerier mv. i rammer af træ eller metal. Glas i biler spiller en væsentlig rolle, og glarmesteren udfører reparationer i autoruder og udskiftninger af autoruder. De mange forskellige opgaver kræver, at glarmesteren kan forarbejde alle typer glas ved at skære, slibe, polere, hulbore, lime m.v.

Glarmesteren har typisk meget kontakt med kunder og andre mennesker i løbet af en arbejdsdag. Rådgivning om glas og dialog om arbejdets udførelse er vigtige egenskaber for en glarmester, når der skal vælges den rette løsning. Med moderne funktionsglas kan glarmesteren styre lys, lyd, sikring, sikkerhed, brand, energi i en bygning, så det er vigtigt med god produktviden.

Den store bredde i uddannelsen giver gode muligheder for beskæftigelse i glarmestervirksomheder. I disse år anvendes mere glas i byggeriet end nogensinde før, og prognoserne siger, at den udvikling vil fortsætte, så derfor er der gode muligheder med en glarmesteruddannelse. Endvidere er glarmesterfaget også et fag med gode muligheder for at blive selvstændig.

Glarmesterfagets faglige udvalg, Gothersgade 160, 2.th. 1123 København K

Telefon 33 13 65 10 info@blivglarmester.dk